Dolar 41,7041
Euro 48,6669
Altın 5.324,80
BİST 10.788,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Yağmurlu
İstanbul
19°C
Yağmurlu
Çar 18°C
Per 16°C
Cum 20°C
Cts 20°C

Karşıyaka Belediyesi’nden fuar ziyaretçilerine deprem eğitimi

İzmir Enternasyonal Fuarı’na ‘Gezici Zelzele Eğitim Simülatörü’ ile katılan Karşıyaka Belediyesi, iki binden fazla ziyaretçiye eğitim verdi.

Karşıyaka Belediyesi’nden fuar ziyaretçilerine deprem eğitimi
REKLAM ALANI
7 Eylül 2024 16:00
109

İzmir Enternasyonal Fuarı’na ‘Gezici Sarsıntı Eğitim Simülatörü’ ile katılan Karşıyaka Belediyesi, iki binden fazla ziyaretçiye eğitim verdi. Zelzele anını gerçeğe en yakın biçimde simule eden araçta uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerin fuar sonuna kadar süreceğini belirten Lider Yıldız Ünsal “Belediyeler Sokağı’nda gerçekleşen fiyatsız eğitimlerimize herkesi bekliyoruz” dedi. 

 

ARA REKLAM ALANI

Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 93’üncü sefer düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’na, kentteki ilçe belediyeleri ortasında tek olan ‘Gezici Zelzele Eğitim Simülatörü’ ile katıldı. Bir haftada iki binden fazla ziyaretçiye, muhtemel afetlerde hayat kurtaracak eğitimler verildi. Zelzele öncesi, zelzele anı ve zelzele sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı ve afetlerde birinci yardım hakkında bilgiler aktarıldı. Zelzele anını gerçeğe en yakın biçimde simule eden, bir konutun mutfak ve oturma odasının canlandırıldığı, iki eksenli simülatörde gerçekleştirilen fiyatsız eğitimler, 93. İEF’nin son günü olan 9 Eylül akşamına kadar devam edecek.

 

TOPLUMSAL BİLİNCE KATKI

Toplumsal afet şuurunun güçlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızda gerçekleştirdiğimiz eğitimleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıyarak farklı kesitlerden vatandaşlarımıza da ulaşmak istedik. Uzman çalışanımız tarafından verilen uygulamalı eğitimlere gösterilen ilgi ve memnuniyet birinci günden bu yana artarak devam ediyor. Muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olmak ve farkındalığı büyütmek için 9 Eylül akşamına kadar çok daha fazla sayıda iştirakçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Fuar sonrasında yeniden Afet Eğitim Merkezimiz ile Zelzele Eğitim Simülatörümüzde vatandaşlarımıza ve öğrencilere eğitimler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,